top of page
  • majn01

En 10 timmars bilresa från Frankrike in till Tyskland 24/1

Uppdaterat: 27 jan. 2023

Vi började dagen med att äta en god frukost under denna "fantastiska" lampa och satte oss sedan i bilen kl,08.00 för att köra ända till Leipzig (88,1 mil).
Temperaturen låg på +0-3 grader längs med vägen och ibland kom vi lite högre upp och där hade vi snö på sidorna men vi klarade oss ifrån halt väglag och det var skönt.


Vi åt lunch i Baden-Baden och kom till slut fram till Leipzig kl.18 på kvällen.


Vad som också hann att hända under vägen till Leipzig var att vi vart invinkade utav den franska tullen på motorvägen nära gränsen till Tyskland. Vi fick följa en tullbil som hade en skylt på taket där det stod "follow me" fram till en parkeringsplats (minst 2 km) där fyra tulltjänstemän kom fram och frågade vart vi kom ifrån och vart vi hade kört. De frågade även vart vi var på väg. Jag hann att tänka många tankar innan vi stannade på parkeringsplatsen. Jag tänkte först att det var poliser då det var blåljus på biltaket och då tänkte jag att de kommer att kolla om jag har snökedjor vilket jag inte hade! Cia tänkte direkt att det var tullen och att det skulle söka igenom hela bilen med allt vårt bagage vilket skulle ta för lång tid för vårt tajta tidsschema! Som tur var gick allt väldigt smidigt och vi fick åka direkt efter jag svarat på frågorna. Jag kom på det för sent men det hade varit lite kul om jag hade fått tagit selfies med dem. Inte riktigt läge dock kände vi när vi hade sagt hej då och körde därifrån,,,,,


Cia hade bokat in oss på fina Royal International mitt i centrala Leipzig mitt emot tågstationen. 🤩

Våra mål för kvällen var att hitta något att äta, inhandla lite tyska specialiteter samt hitta den speciella chokladen i från Leipzig som Cia hade handlat här för många år sedan. Vi lyckades med alla mål. Dock råkade Cias pappkasse gå sönder mitt på gatan utanför tågstationen där alla taxibilarna körde så det vart lite stressigt för henne med ompackningen......Salladerna vi hade köpt för att äta tog vi med oss till rummet. Det fanns ett pentry på rummet så vi var helt säkra på att de hade bestick där men så var inte fallet... Vi tog vad vi hittade (en liten kaffesked och en kapsylöppnare). Till slut efter lite pillande fick vi i oss våra goda sallader samtidigt som jag uppdaterade min reseblogg. 😅


33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page