top of page
  • majn01

Inställd båt, igen!. 23/1

Vaknade till denna utsikt ifrån vårt hotellrum och det såg lovande ut vädermässigt.

Efter en god frukost satte vi oss i bilen och lämnade Chez Amis B&B för denna gång men kommer med säkerhet hit igen till bästa Magnus ovh Outi flera gånger. Nu hade vi målet mot den lilla staden Aigues-Mortes som ligger belägen strax utanför Montpellier i södra Frankrike.


På vägen dit passerade vi våtmarker där vi kunde beskåda flamingos.

Namnet Aigues-Mortes betyder "dött vatten" och platsen förklarar varför staden fick sitt namn. På 1200-talet - vid den tidpunkt då byn grundades - låg Aigues-Mortes vid en lagun som var förbunden med Medelhavet via kanaler. Lagunen är nu nedslamrad och myrarna finns inte längre. Aigues-Mortes ligger egentligen inte längre i träskområdet, men kan ändå nås via en kanal, som i sin tur har koppling till Calan-du-Midi.

Idag bor cirka 9 000 människor i staden på en yta av 58 kvadratkilometer, med cirka 150 invånare som delar på en kvadratkilometer.


Väl framme gick vi in på ett museum och kunde därifrån gå upp på muren och upp i tornet där vi fick en vacker utsikt över staden.Dessvärre fick jag ett sms i från Polferries att vår båt från Gdansk-Nynäshamn 26/1 blir inställd!

Efter vi pratat igenom olika alternativ så bestämde vi oss till slut för att ta en mindre båt i från Gdansk-Nynäshamn som avgår samma tid men en dag tidigare, onsdagen den 25/1.


Så efter vi tittat runt nästan överallt och var nöjda så satte vi oss i bilen igen och hade nu målet att köra en bit upp förbi Lyon så vi kom en ännu en bit upp i norra Frankrike.
Vi körde till den lilla staden Gevry där Cia hade bokat ett B&B. Det svåra var bara att hitta stället i mörkret... Till slut hittade Cia in till rätt dörr och vi fick tips på en restaurang i en närbelägen by. Mätta och nöjda över dagens sevärdheter lade vi oss i vårt "buddarum" och sov så gott hela natten. Det behövdes för idag skulle det bli verkligen den längsta bilfärden ända upp till Leipzig på nästen 10 timmar.

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page