top of page
  • majn01

Dagsutflykt till Ronda och efter det kör Cia och jag vidare mot Fuengirola.

Jag, Mari, Peter och Jesper (Cia jobbade kvar i lägenheten) hade planerat en dagstur till Ronda. Vi körde iväg efter frukosten och såg fina planteringar i Estepona längs vägen. (panséer)Vi stannar till i byn Gaucin för att handla lite dricka.Sedan stannade vi till i en stad strax innan Ronda för att äta lunch i solen.


Där fanns även en kyrka och en mur där vi kunde gå upp på och få en vacker vy över staden.
Väl framme i Ronda parkerade vi bilen och började gå mot den berömda bron Puente Nuevo – den nya bron som är utan tvivel Rondas mest kända landmärke. Den invigdes1793, 40 år efter att den påbörjats. Bron förenar den äldsta moriska delen av staden med den nyare delen som är känd som El Mercadillo.


Det vart en liten längre väg dit än beräknat nedför och uppför men det var vackert och till slut kom vi fram till bron Puente Nuevo.


Ronda är en av Spaniens äldsta städer och ligger i ett mycket bergigt område 750 m över havet. Staden ligger på en liten platå som är delad på mitten av en djup klyfta. El Tajo heter denna djupa ravinen där Guadalevin rinner genom staden. Även om staden har vuxit snabbt (35000 invånare) har den ändå kunnat behålla sin gamla historiska charm.
Vi tog en annan väg tillbaka till Estepona som skulle ta kortare tid menvar minst lika vacker. Dessvärre fastnade vi i kö när vi nästan var framme pga en trafikolycka.....och Cia väntade på mig startklar med packningen så vi kunde komma iväg till Jeanette och Peter som väntade på oss i Fuengirola. Vi skulle äta middag tillsammans på kvällen och hinna skåla på deras takterass innan solen gick ner och det lyckades vi inte riktigt med men en vacker solnedgång vart det. Hos Jeanette och Peter ska vi bo i två nätter innan vi kör till Nerja.


De bor jättefint i en nybyggd lägenhet i centrala Fuengirola så det var gångavstånd till restaurangen vi åt gott på.


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page