top of page
  • majn01

En toppendag i strålande sol! 28/12

Igår visste jag att det skulle bli strålande sol hela dagen så då planerade jag att köra först till Ikea direkt när de öppnade kl.10 för inhandla ljus mm. Efter det körde jag till en golfbana som låg vid havet (Oitavos Dunes Golf Course). En chansning bara som föll bra ut! När jag kom dit för att slå lite på driving rangen så möttes jag utav trevlig personal och det slutade med att jag bokade in mig på en halvtimmes golflektion med golfpro Joao senare på eftermiddagen.Jag slog ett par hinkar, tränade lite puttar och såg vilken fin bana det var med bästa utsikten. Jag mötte en svensk man på parkeringen som berättade att det stora huset som håller på att byggas bredvid clubhuset ägs utav fotbollsspelaren Ronaldo. Ska bli spännande och se hur det kommer se ut när det är klart.


Innan jag skulle få min golflektion kl.16 hann jag köra ner till havet där jag parkerade bilen längs med havet och tog en promenad längs med klipporna och njöt utav solen och utsikten.

(Kan bara berätta att jag glömde sätta i handbromsen när jag parkerade bilen för jag vart så hänförd utav utsikten och bilen hade visst börjat rulla sakta framåt av sig själv....! Detta såg inte jag medans jag tittade på utsikten men när jag vände mig om så såg jag tre personer ta på min bil från olika håll och då började jag gå ditåt för att fråga vad de gjorde med min bil. De berättade att de hade sett att den hade börjat rulla framåt och att de hade då lyckats få stopp på den med sina händer. Jag tackade dem såååå mycket för ni ser ju vad som hade kunnat hänt om den hade fortsatt rulla framåt......!) 😱Jag började gå mot Cascais och kom fram till detta sagoslott som heter Condes de Castro Guimaraes-museet. Det var en gång hem för en greve, men har förvandlats till ett museum som visar en samling dekorativ konst, svärd, målningar, skulpturer och manuskript. Utanför finns ett kapell från 1500-talet. (missade att gå in där men får göra det nästa gång)

På andra sidan gatan låg Casa de Santa Maria som en gång i tiden var en lyxig privatbostad i Cascais som Raul Lino designade 1902. Huset beställdes utav en aristokrat och finansiär av irländsk härkomst. Huset har under decennierna haft tre ägare tills den förvärvades av Cascais kommun 2004. Den har sedan dess förvandlats till ett museum och klassificerades som ett skyddat monument 2012.

Där gick jag in och fick se vackra rum och häftig utsikt ifrån terassen.
Sedan gick sedan till Santa Marta fyren som står bredvid Casa de Santa Maria och är från 1868. Den totalrenoverades 2006 och förvandlades till ett museum, som visar de verktyg och utrustning som krävs för att bygga ett fyrhus.Satte mig efter fyrbesöket på det mysiga fiket mellan fyren och Casa de Santa Maria och drack en god cappuccino i solen.

Efter det var det dags att ta mig tillbaka tillbaka till bilen för att köra mot golfbanan igen.


Passerade Boca do Inferno (helvetets mun) då det är ett hål i klippan där vågor slår in.

Det vart en bra lärorik golflektion utav Joao som både han och jag vart nöjda med efteråt. 😊

På vägen tillbaka till Lissabon stannade jag på vägen för att uppleva ännu en fantastisk solnedgång ner i Atlanten.
Väl hemma satte jag mig på balkongen och summerade min lyckade dag med ett glas vin och tittade på den vackra utsikten och månen som nu är på väg att bli full igen. 🌝


Idag onsdag vaknar jag med ett inte lika fint väder men det gör inget för idag ska jag fixa och dona inför att Carina och Håkan kommer på besök i från Sverige en hel vecka och det ska bli så kul! 😃🥰
20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page