top of page
  • majn01

Fortsatt körning söderut genom fyra länder och det femte idag 3/11

Du börjar kanske undra vart jag är på väg? Då ska jag berätta i stora drag mina resplaner framöver. Först ska jag Apricale i Italien för att plocka oliver tillsammans med Birger och en grupp på sju personer som jag hämtar upp på Nice flygplats fredag förmiddag. Efter några dagar i Apricale tar vi oss ner till Nice och är där några dagar vid havet, Jag lämnar gruppen fredagen den 11 november för att vidare ta mig ner till Spanien där jag kommer hälsa på vänner och släkt. Under december månad och lite in på januari månad kommer jag vara i Lissabon hos min vän Cissie, Den 4 januari flyger Cia ner till mig i Lissabon och vi kommer bila ner till Spanien efter jag visat runt henne några dagar i Lissabon, Efter Spanien börjar jag bila åter till Sverige runt den 20 januari, Vad som händer däremellan kommer du kunna läsa här på min reseblogg. Du hänger väl med? :-)

Tillbaka till igår hur jag fortsatte min bilfärd från staden Gera och körde söderut, Mitt mål var Lichtenstein men jag såg på kartan att jag passerade Lindau och där hade jag hört att det skulle vara vackert så jag satsade på att komma dit i bra tid så jag hann går runt där innan det blev mörkt. Tankade på vägen och här kostar diesel 2,06 euro litern och det är ju lite skillnad mot i Sverige,


Jag anlände Lindau som ligger i södra Tyskland vid 14-tiden. Parkerar bilen innan bron och går sedan ut på den lilla ön med ca 25.000 invånare som ligger i Bodensjön. Här finns en fin liten stadskärna och en hamn med vacker hamninlopp. Även en vacker park att gå i och det går även tåg ända ut på ön också. Här kommer lite bilder ifrån Lindau. Jag gick upp i fyren som var 139 trappsteg hög med en fantastisk utsikt!


Efter Lindau var det dags att sätta sig i bilen igen och börja köra till mitt boende i Lichtenstein, Det skulle ta ca 1 timme. Jag har pimpade min bil lite extra inför resan och min skyddsängel som jag fick utav min syster förra gången jag reste fick följa med även i år.


På vägen till Lichtenstein hann jag passera Österrike och Schweiz. I Schweiz valde jag en väg utan vägtullar och hamnade på småvägar ute på landet med en flera traktorer, kossor och mysiga småbyar. Nu märktes det också att jag hade närmat mig alperna med de vackra bergen åt alla håll.

Väl framme på vandrarhemmet/hotellet så värmde jag mig en skål med gulaschsoppa och åt på rummet. Tyckte det var passande. Slocknade strax efter kl.21.00....


Idag torsdag fortsätter bilfärden ner till Italien och upp till bergsbyn Apricale och du får följa med! ;-) Det är ca 55 mil och jag passerar nästan Milano på vägen. Ska också åka en låååång tunnel genom alperna, Fortsättning följer.,....
56 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 Comments


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
Nov 04, 2022

Lycka till.Du är tuff som klara detta.Moster.

Like

Ska bli kul o spännande att hänga med dig här på din dreamy trip igen 🥰🫶🚘

Like

Så roligt att följa dig på resan o läsa fina intressanta reseberättelser! Kram

Like
bottom of page