top of page
  • majn01

Från Lichtenstein till Apricale i Italien 4/11

Uppdaterat: 25 dec. 2022Jag skrev ett långt inlägg igår om min resdag men den försvann tyvärr.... Det är lite dålig uppkoppling här uppe i bergen och inom de tjocka stenväggarna, men jag gör ett nytt försök via mobilen denna gång.


Bilresan mellan Lichtenstein och Apricale vart lång men väldigt vacker. Jag började köra kl.09.00 från hotellet där jag intog en god frukost med det bäst kaffet och en vacker utsikt.Körde in till huvudstaden Vaduz för att ta en bild på deras vackra slott i bergssluttningen. Sedan körde jag vidare in i Schweiz för att följa vägen som skulle ta mig över/genom alperna.

Naturen längs vägen var fantastisk och jag körde genom många långa tunnlar samtidigt som jag kom högre och högre upp. Jag kom in bland molnen och regnet och min temperaturmätare visade på +5 grader. Blev lite nervös om det skulle bli ännu kallare då jag sommardäcken på....., men det gick bra och så snart som jag kom under molnen igen så steg temperaturen och den slutade på + 20 grader när jag anlände Italienska rivieran.Jag anlände ett regnigt Apricale kl.16.30 och hade tur att jag hittade en parkering på deras lilla enda parkeringsplats innan man kommer in i den bilfria staden på ca 600 invånare.


Jag möter upp Birger min kompanjon/extrapappa som redan haft en liten grupp på tre personer i tre dagar och som också plockat oliver som vi ska göra med gruppen jag ska hämta upp på Nice flygplats fredag förmiddag.


Vi åt middag tillsammans och firade att Elin fyllde 28 år med bubbel god mat och tårta.


35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page