top of page
  • majn01

Kör till Lissabon och "flyttar in" hos Cissie 28/11

Gårdagen började lugnt med lite solning på balkongen innan jag skulle börja köra mina tre timmar till Lissabon och till min vän Cissie och hennes man Migga. De bor centralt mitt inne i Lissabon. (Migga är dock i Sverige när jag hälsar på så det blir Cissie och jag detta besök+ några till...😜😀)

Resan gick smidigt och jag tror knappt jag såg en enda lastbil! (söndag förstås men ändå!)


Jag passerade denna häftiga bro som heter 25 april-bron och ser nästan ut som Golden gate bron i San Fransisco när jag närmade mig Lissabon.Den är 2 277 meter lång och invigdes 1966. Bron hette först Salazar-bron efter premiärminister Antonio de Oliveira Salazar. Efter Nejlikerevolutionen 1974 fick den det nya namnet 25 april-bron efter revolutionsdagen.

Jag parkerade bilen i husets garage och började packa ur allt ur bilen för här kommer jag stanna ända fram till den 7 januari 2023!


Det är tredje gången jag hälsar på Cissie här i Lissabon så jag börjar hitta vägarna och gatorna bättre och bättre. 😊 🚙


Det vart som lilla julafton när Cissie packade upp present efter present av sådant som är svårt att få tag på i Portugal och sådant som jag vet att Cissie gillar. 😍

Jag hade också beställt en canvastavla på spårvagnen som går precis utanför dem där de bor som de nu fick som present. Jag hade med mig den i bilen från Sverige. Bilden tog jag förra året och jag har själv gjort en förstoring på bilden för jag tycker så mycket om den. 🤩

Den fick sin sin plats på en gång i vardagsrummet! (skall bara hängas upp...;-)


Vi gick en promenad med deras hund Harriet till en närliggande park (Estrelaparken) där hönor bor högt upp på häckar.

Efter promenaden åt vi stora goda räkor som jag hade med mig och drack gott Portugiskt vin, så ingen glögg och pepparkakor här inte på första advent för det är inte mycket julkänsla här precis....🙃

Avslutade kvällen med ett avsnitt På spåret tillsammans och sedan var vi båda två trötta.


Idag måndag ska Cissie jobba och jag.......ja det får du läsa om i morgon. ;-) Dagen börjar bra i alla fall med sol och klarblå himmel!33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page