top of page
  • majn01

Sista korta resedagen i Sverige 26/1

Innan vi lämnade båten hann vi förstås med ett sista inköp. Liiite plats till fanns det i bilen. 😅

Vädermässigt såg det även lovande ut ju närmare Sverige vi kom.

Eftersom vi stod längst fram i fören på båten så kom vi av som andra bil och var ute på Nynäshamnsvägen på rekordfart. (kl.11.57). Det svåraste var bara att hitta bilen när det hade tillkommit ett X antal lastbilar ifrån då vi lämnade bilen. Först gick vi åt fel håll innan vi insåg att vi såg fören på alla lastbilarna! 😂

Jag lämnade av Cia i Orminge efter hjälpt henne in med alla kassar och väskor. Jag bad henne att ta ett kort på det hon hade med sig när hon kom flygande till mig i Lissabon och ett kort på allt som hon hade köpt på sig längs med vägen.


På väg mot Västerås passerade jag Essingeleden i strålande solsken och då kändes det helt ok att köra på svensk mark igen efter tre månader körande i Europa.

På vägen hem passade jag på att handla på Lidl och fick en chock vilka prishöjningar det blivit på maten! En halv matkasse för 564 kr! 😱

En vacker solnedgång fick jag också uppleva när jag körde av min avfart i Västerås. 🌅

Huset där jag bor i (huset längst bort) stod kvar medans en massa hus mitt emot mig hade rivits medans jag varit bortrest för där skall det byggas 900 nya bostäder.

Första bilden här nedan togs samma dag som jag körde iväg i slutet av oktober i från min balkong.

Så här såg det ut igår när jag kom tillbaka.

Mätarställningen slutade på 1062 mil (ca 300 mil färre än förra året).

Bort bra men hemma bäst! ❤️ Det känns som att ljuset är på väg tillbaka nu i Sverige mer och mer för varje dag och det känns toppen! ☀️

Det vart några vändor till och ifrån garaget innan jag också fick upp all min packning.


Många flaskor vart det för mig också men då har jag för hela året innan det är dags igen att köra iväg och införskaffa nya. Jag fixade även till mina orkidéer som sonen så bra hade ombesörjt medans jag var borta. 🥰

Räktuben fick följa med på en tremånaders roadtrip och hem igen!. Jag undrar bara om den fortfarande är ätbar....😏

Tack alla mina trogna läsare för att ni har följt mig på min roadtrip! 😍 Hoppas ni har haft det lika kul med texter, filmer och bilder som jag har haft det irl! Jag kommer troligtvis göra om resan igen nästa vinter och då får ni självklart också följa med! 😀🚙


Nu väntar en massa trevliga bussresor framför mig i ett ljust Sverige och kanske andra länder och det ser jag jättemycket fram emot! 🚌51 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
Jan 28, 2023

Jag har följt dig varje dag,och det har varit kul.

Glädjer mig att resan har gått bra,och inga större

intermezzo har skett. Och att du är helskinnad hemma.

Här är kyligt men solen värmer på dagen.

Ska i väg nu och spela boule,och efter blir det öl 🍺 med

kompisarna.”Social gemenskap”, viktigt för hälsan.🥰

Like
bottom of page