top of page
  • majn01

Arbetsdag i olivlunden 6/11

Uppdaterat: 25 dec. 2022

Igår började vi med en gemensam god frukost på b&b boendet DaMarta. Christina hade längtat ett helt år efter den godaste cappuccinon och nu fick hon äntligen dricka den igen.

Mätta och förväntansfulla började vi sedan gå mot olivlunden i strålande sol. Tog ca 20 minuter lite uppför hela tiden. Det är ett annat ställe vi plockade på i år jämfört med förra året beroende på att på det andra stället finns det tyvärr inga oliver alls på träden pga värmen och torkan under våren och sommaren.Vi gjorde vårt bästa att få ner alla oliver vi såg på träden både för hand om med en olivplockningsmaskin och det gjorde gruppen med bravur. Efter några timmars plockande fick vi god lunch som Franka hade ordnat. Gott bröd, ostar, olika skinkor, tomater, olivolja, vindruvor som avslutades med kaffe och kakor. Efter lunchen var det dags samla ihop alla värdefulla oliver ifrån näten som vi tidigare hade lagt ut på marken och lägga dem i plastbackar. Vi fick ihop fyra fulla backar med oliver.


Det sista vi gjorde på eftermiddagen var att vi lade ut nät under flera andra olivträd som vi i morgon måndag ska komma åter och plocka ifrån och förhoppningsvis få ihop tillräckligt många oliver så vi kan få se hur de blir pressade till olivolja på presseriet.


Vi åt middag kl.19.00 på restaurangen A Ciassa som vi äter på varje kväll. Vägen dit bjöd på en vacker vy. Vägen hem var också spännande när vi tog en extrasväng bland de smala gränderna i mörkret.
Idag söndag blir det en upptäcksdag kring och i Apricale. Lunch någonstans på ett mysig restaurang.


I morgon kommer du får se vad vi fick uppleva. 😀

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page