top of page
  • majn01

En upplevelserik gata i Lissabon 29/12

Igår var planerat att mina vänner Carina och Håkan skulle komma men deras flyg vart tyvärr inställt och de fick stanna över natten i Köpenhamn, men idag kommer dem!


Istället gick jag en promenad på stan för att köpa resekort till dem så det vart fixat. På vägen tillbaka tog jag gatan Rue de Sao Bento med flera antikaffärer på och när jag tittade upp mot husfasaderna längs med gatan så såg jag allt detta och började ta kort på dem och lite annat jag såg längs med vägen.... Inget hus lik det andra och den avslutas med den pampiga parlamentbyggnaden!


Det är ont om plats för två bussar samtidigt på den smala gatan.


De hängs fortfarande tvätt utanför fönstrerna.

Många olika vackra gamla kakelmotiv på några utav husen.

Andra bara vacker puts i fina färger.

När jag skulle backa ut på gatan för att ta en bild så var det inte ovanligt att man såg bilar stå så här nära varandra. Jag undrar ibland hur de kommer ut ifrån sina parkeringar.... De parkerar också lite hur som helst som aldrig skulle ske i Sverige.,,,,,🤪

Trottoarerna ser ofta ut så här i olika vackra mönster. Här är några affärer jag passerade.


Helt plötsligt är det ett stort träd på ena sidan utav gatan och efter det kom jag fram till den pampiga parlamentsbyggnaden!


Kunde inte låta bli att ta den sista bilden på en spårvagn som jag passerade när jag nästan var framme. 😂Det vart en bra dag igår men det kommer bli en ännu bättre dag idag! 🥰

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page