top of page
  • majn01

En magisk dag i Granada 21/11

Uppdaterat: 30 jan. 2023

Gårdagsmorgonen började med att jag fixade frukost i det gemensamma köket och där träffade jag på olika människor som alla är ute på sina olika reseäventyr. Ett par i från Tyskland som hade med sig sina cyklar. De åkte buss vissa sträckor och kunde ha cyklarna med på bussen. Ett annat par i från Polen som efter Spanien skulle resa vidare till Thailand. Kul att lyssna på alla deras reseäventyr och tips. Jag fick tips på ett fantastiskt ställe på Costa Rica...:-)

Efter frukosten började jag gå mot Granada centrum. Jag hade ställt in google maps på gamla stan och det skulle ta ca 50 minuter. Mycket att se längs vägen och jag passerade den stora katedralen med den lååååånga kön, Jag gick in en annan del utav katedralen där det inte var kö. Mycket vackert inuti.

Ju närmare gamla stan jag kom desto mer uppför gick det. Jag gick många olika smala gränder efter min google maps. Jag fattade inte ibland hur bilar kunde köra på de smala gatorna. Jag kom upp till ett torg med en vit fin kyrka som jag gick in i. För 2 euro kunde jag även få gå upp i deras kyrktorn vilket jag gjorde. Ifrån tornet fick jag en magnifik utsikt över Alhambra och hela Granada! Där stod jag länge och njöt utav utsikten i solskenet. ☀️


Jag kom till sist ända upp ovanför gamla stan upp till en kyrka med den bästa utsikten!


På vägen ner vid 15-tiden började jag bli hungrig och letade efter något mysigt tapasställe att sätta mig och äta vid. Det var fullt mest överallt men till slut vid ett ställe där det först inte fanns något bord ledigt kom ägaren fram med ett bord till mig så jag kunde sitta och dricka lite vin och äta goda tapas samtidigt som jag tittade på folk som gick förbi.


Jag kom tillbaka till mitt boende när det hade börjat mörkna och sedan tog jag det bara lugnt i sängen nöjd efter mina nästan 16.000 steg på Granadas olika gator.


Idag ser jag fram emot min bokade tid kl.15 på palatset Alhambra. Jag hinner säkert se mycket även på vägen dit också. Fler bilder kommer i morgon!

30 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentario


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
21 nov 2022

Hoppas du får en fin dag i Alhambra. Jag var så imponerad när vi var där. Alhambra måste ses.🤗

Me gusta
bottom of page