top of page
  • majn01

Julafton i Lissabon 25/12

Igår var det julafton för oss svenskar men inte för portugiserna. De firar jul den 25:e december så det var en vanlig lördag här igår.

Det såg ut att bli en fin och solig dag så jag tog spårvagn nr 28 ner på stan och åkte ända fram till "Tjuvarnas marknad" som ligger ganska högt upp på kullen i den gamla delen av staden.

Väl framme hittade jag på en gång tre (de hade inga fler) fina keramikskålar för 1 €/styck som jag ska använda till att göra gambas (räkor med vitlök) hemma.

Jag gick sedan ännu en gång runt och tittade i lugn och ro på alla spännande och konstiga saker som såldes på marknaden. T om en sprucken Iphone! Jag hittade dock lite ringar och örhängen i olika prisklasser till mig själv i julklapp men inget var särskilt dyrt.Efter ett tag vart jag hungrig och jag satte mig på ett café som fanns där mitt i marknaden och drack en cappuccino och åt en grillad kycklingsmörgås i den sköna solen.


Jag gick sedan hela vägen tillbaka till lägenheten och fotade och filmade som vanligt en massa kul längs vägen.

Väl hemma upptäckte jag att lugnet hade lagt sig över Lissabon och inga båtar eller bilar så långt ögat kunde nå.


På kvällen skrapade sonen och jag sex trisslotter vardera som vi hade gett till varandra i julklapp. Anders vann 60 kr och jag vann 30 kr,


Jag var väldigt nöjd över min julafton Lissabon när jag lade mig i sängen och hoppas du också hade en bra julafton vart du än befann dig!


Idag juldagen är vädret inte lika fint utan det har regnat hela natten och kommer fortsätta så hela dagen så idag blir det en innedag!


GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page