top of page
  • majn01

Lite golf och lite shopping 7/12

Uppdaterat: 8 dec. 2022

Gårdagens väder var helt ok så då tänkte jag passa på att köra till en driving range och slå ett par hinkar.

Men först på förmiddagen tog jag det lugnt med mitt broderi på balkongen i det sköna vädret. Cissie kom hem på lunchen och vi åt lunch tillsammans.


Efter lunchen satte jag mig i bilen och körde mot den närmaste driving rangen, Academia de golfe de Lisboa som låg ca 20 minuter bilvägen. På vägen dit vid ett rödljus såg jag en kille och en tjej som jonglerade och samtidigt nickade på med en boll på övergångsstället så länge det var rött för oss bilister. Sedan gick de runt bland bilarna och samlade in pengar innan det vart grönt ljus igen för oss.

Det var perfekt väder för att stå att slå ett par hinkar. Jag såg även att de har en korthålsbana på nio hål som kostar 10 € att spela på och den tänker jag nog testa nästa gång. 🏌️‍♀️

På vägen tillbaka körde jag till ett det största köpcentrum jag varit på någonsin tror jag! (Colombo).

Jag hade kollat in att Primark fanns där och kom ut därifrån med en varm och gosig mysdress som jag kan ha här på kvällarna inomhus. Här i de sydligare länderna på vintern är det säkerligen kallare inomhus här än vad ni har i Sverige med tanke på deras sämre isolerade hus och uppvärmningssystem.....😬

Jag passerade även denna maffiga och vackra akvedukt på vägen tillbaka. Den byggdes på 1700-talet för att lösa den kroniska vattenbristen i staden. Från 1744 försåg akvedukten stadens invånare med friskt dricksvatten. Den är nästan 19 kilometer lång och förbinder staden Queluz med Lissabons stadsdel Campolide både ovan och under jord. Där rann vattnet in i en reservoar som kunde rymma imponerande 5 500 kubikmeter vatten. Under århundradena har akvedukten upplevt mycket. År 1755 överlevde den till exempel den stora jordbävningen i Lissabon helt oskadd.


Den högsta bågen imponerar med en höjd på 65 meter och en bredd på 28 meter. Vatten har flödat in i staden på detta sätt ända fram till 1967.

Kvällsljuset var så här vackert på kvällen ifrån balkongen.


Senare på kvällen tittade vi på ett avsnitt Grand design Sverige och mös tillsammans i soffan med våra handarbeten. 😊

Idag onsdag är det gråväder ute och jag funderar på eftermiddagen besöka ett museum. Jag får se vilket museum det blir..... Jag ska först ringa Hyundai bilverkstad och se om jag kan få min bil fixad.22 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 commentaire


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
07 déc. 2022

Fin mysdress.🥰

J'aime
bottom of page