top of page
  • majn01

PENA PALACE 3/1

Uppdaterat: 30 jan. 2023

Igår körde vi till Pena Palace, en fantastisk plats som ligger i området Sintra ca 45 minuters bilfärd ifrån Lissabon. Vi hade bokat inträdesbiljetter med slottiden 10.30 så det var mycket viktigt att vi kom i tid.


Vi var inte direkt ensamma att besöka detta vackra palats som är ett av de mest romantiska slottet i världen och näst mest besökta platsen i Portugal med ca 2 miljoner besökare per år. På det kunde vi igår plussa på alla jullediga portugiser + alla andra turister också som var jullediga ifrån hela världen. Till slut efter mycket om och med trång parkering, transport mm löste sig allt till det bästa och vi kom in i tid och allt. 😅

På gångvägen upp till palatset som tar ca 10 min hann vi se fin växtlighet.

Väl framme fick vi stå lite i kö för att vänta in vår slottid 10.30 men efter det var det fritt fram i titta i alla vackra rum, se sig runt palatset och njuta utav den magnifika utsikten.

Här är bilder ifrån några utav alla rummen vi fick gå in i:

En brödrost från 1800-talet på bilden längst till höger. Fråga mig inte riktigt hur den fungerar....🤔

När vi åt lunch hittade vi det bästa bordet med den bästa utsikten! 🤩På vägen ner från palatset hann vi se ännu mer fint längs med vägen.

Det var en liten utmaning att köra ut bilen från den trånga parkeringen i nedförsbacke, kullersten och bilar parkerade i vägen men allt löste sig till slut. 😅

Vi körde ner till vattnet för att se solnedgången. Vi skulle egentligen kört över 25 April bron och kört upp till Cristo Rai (den stora jesusstatyn) men det var trafikstockning som skulle tagit oss +30 minuter enligt Google Maps och då hade vi ju missat solnedgången som vi inte ville missa!

Det vart en fin solnedgång även denna gång.


På kvällen lagade jag till vitlöksräkor i skålarna jag hade inhandlat på tjuvarnas marknad vekan innan och Carina och Håkan lagade till en god pastarätt.


Mätta i magarna och nöjda över den händelserika dagen somnade vi ovaggade en liten stund senare. 🥰😴😴😴
19 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
Jan 04, 2023

Vilket fantastiskt slott.

Like
bottom of page