top of page
  • majn01

Vandring i och runt Apricale 7/11

Uppdaterat: 25 dec. 2022

Igår startades morgon med en långfrukost för att dag fanns det inga tider att passa förutom vinprovningen kl.18.30 och middagen därefter.
Vi besökte stadens stora kyrka och kollade in att stadens museum öppnade först kl.14.30 så istället i det soliga vädret började vi vandra uppför de olika smala gränderna mot en utkiksplats där vi fick en vacker vy över Apricale.
Efter det började vi gå nedför genom staden ännu längre ner mot stora vägen där det ligger några fler restauranger. Efter en stund började vi bli sugna på lite mer italiensk mat så då hittade vi en fin restaurang med vacker utsikt. Vi åt alla olika pastarätter som alla tyckte smakade utmärkt.


Efter maten gick ännu mer nedåt längs den "stora" vägen så vi fick se Apricale från ännu en annan vinkel. Vi tog sedan en annan väg genom Apricale tillbaka upp till torget som bara var uppför hela tiden. Mycket bra träning för benen. 😅


Efter fikat var det lagom att gå till museet med tillhörande trädgård där man såg Apricale från en ytterligare vacker vinkel.

Kvällen bjöd på vinprovning med fyra olika viner (två vita och två röda) från närliggande vinproducenter med somaliern Simone i ledningen som berättade allt om respektive viner. Alla smakade gott som även maten gjorde som vi fick efteråt.
Idag måndag blir det heldag olivplockning på programmet inklusive ett besök på kyrkogården med den bästa vyn över Apricale! 🤩


Jag lägger in alla bilder i efterhand när uppkopplingen är bättre.35 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Gertrud Wahlbeck
Gertrud Wahlbeck
Nov 07, 2022

Tråkigt att det ej finns så mycket Oliver.Men annars är det trevligt att läsa om era era tuffa utflykter.Orkar Birger med på dom?Själv känner jag mig vinglig,har fortfarande ont,men jag måste hartålamod det sa läkaren till mig. Var i kyrkan i går och tände ljus för Britt och alla nära och kära so inte finns mer. Kram moster👵

Like
bottom of page