top of page
  • majn01

Besöker Lissabons näst största kyrkogård 9/12

Igår torsdag var Cissie ledig då det var en helgdag för Portugiserna så då planerade vi en tur på stan inkl. ett besök på Lissabons näst största kyrkogård "Cemiterio dos Prazeres".


På vägen dit hittade jag som alltid fina/roliga saker att ta bilder på.


En snabbtvätt för hundar: 🐕 🐶 🧼

Köpte denna färggranna duk till balkongen:

Kyrkogården skapades efter ett utbrott av kolera 1833 då det var brådskande att skapa stora kyrkogårdar. Nu är kyrkogården 12 hektar stor med 7000 gravstenar/gravhus och cirka en miljon "invånare" begravda.

Beläget i den västra delen av Lissabon, anses det vara den mest eliten av portugisiska kyrkogårdar, där stora namn i Portugals historia, skådespelare, sångare, politiker och aristokrater ligger begravda. Och förutom att vara en kyrkogård anses den vara ett friluftsmuseum – främst på grund av de arkitektoniska verken och begravningsskulpturerna – som kan besökas av vem som helst.


Det var riktigt konstigt och lite kusligt att kunna titta in i de små begravningshusen och se kistorna ligga som i våningssängar,,,, Vissa glasrutor och dörrar var trasiga och de verkar inte repareras,,,...


På vägen tillbaka åt vi en god lunch och jag hittade fler motiv att ta bilder på...... 📷 😜


På kvällen kom det några nya stora blixtrar och åsksmällar och Harriet började skaka utav rädsla (bilden togs innan åskan). Efter det började det regna ordentligt och det fortsatte hela natten....

Cissie hittade denna artikel så igår så visst har det kommit mycket regn i Portugal.....

Idag ser det bättre ut vädermässigt och Cissie är ledig även idag så vi har nya planer inför dagen! :-) Häng med!


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page